Als kinderboerderij ervaren wij dat het voor eigenaren haast onmogelijk is om afstand te doen van boerderij huisdieren. Honden en katten is in onze gemeente wel goed geregeld en daar voorzien wij dus niet in.

 

Vaak denken mensen dat alle dieren zo maar in ons dierenbestand kunnen worden opgenomen en dat ze op de kinderboerdij kunnen blijven wonen. Helaas is dat niet mogelijk, o.a. vanwege dierziekten en mogelijke besmettingen maar ook vanwege de vele kosten die daar mee gemoeid zijn.

 

Nu klinkt het woord “afstand” heel onvriendelijk, maar soms is afscheid nemen van een dier beter dan het te houden voor het eigen gevoel.

 

Er kunnen veel situaties zijn om afscheid te nemen van een dier, te weinig tijd voor de verzorging en aandacht momenten, een verhuizing, het wegvallen van een maatje, te weinig financiële middelen, kinderen die bij de aanschaf super enthousiast waren maar andere interesses hebben gekregen, enz enz.

 

In die gevallen is het voor het welzijn van het dier beter dat er afstand wordt gedaan en er een nieuwe verzorger voor gezocht wordt.

 

Bij ons kunt u vanaf nu afstand doen van bijna al uw (landbouw)huisdieren.

Afstand doen van dieren kan dus om veel redenen. Wat de reden of de oorzaak is, dat is voor ons niet altijd van belang. Natuurlijk horen wij dat graag om te zorgen voor een goede herplaatsing. Het belangrijkste is dat uw dier hier zo min mogelijk schade van ondervind.

 

Wij zijn een steunpunt van de officiële dierenopvang en verzorgen de eerste opvang waar de dieren naar toe komen. Wij regelen de formaliteiten en informeren het officiële opvangcentrum dat uw dier(en) bij ons aanwezig zijn. 

Vanuit ons gaat uw dier na het definitieve opvangcentrum. Daar verblijft hij of zij tot het opvangcentrum een geschikt nieuw adres heeft gevonden. Dit gaat soms heel snel. Maar het kan zo ook maar eens een aantal jaren duren. Er is geen inslaap beleid. Dit houd in dat alle dieren mits ze gezond zijn en niet lijden gewoon in het opvang centrum verblijven tot er een geschikt nieuw adres voor deze dieren is gevonden. Alle dieren worden na ontvangst medisch gecontroleerd en in quarantaine gehouden, minimaal 2 weken. Daarna worden de dieren gepresenteerd op de Facebook pagina en zijn ze te herplaatsen.

 

Dit kost natuurlijk behoorlijk wat geld. Vandaar dat wij een standaard afstandstarief moeten vragen.

En om de herplaatsing laagdrempelig te houden kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in een nieuw dier tegen een vrijwillige bijdrage het dier opnemen in hun gezin.

Natuurlijk kan men niet zo maar langs komen en een dier naar wens uitzoeken.

De herplaatsing moet verantwoord zijn, Moet bij de nieuwe potentiele eigenaren passen en als dat allemaal klopt dan mag het dier naar zijn nieuwe thuis!

 

De kosten voor herplaatsing zijn:

Pluimvee, vogels en watervogels  € 14,00 per dier.

Knaagdieren, cavia en konijnen € 15,50 per dier.

Hoefdieren en groter in overleg, dit o.a. i.v.m. mogelijke I&R registratiekosten.

Voor honden en katten verwijzen wij u na het dierentehuis ‘s-Hertogenbosch

 

Voor meerdere dieren van dezelfde soort kunnen wij u een vrijblijvend voorstel doen.

 

Mocht u belangstelling hebben om afstand te doen van uw dier verzoeken wij u dit ons vooraf te berichten middels een mail aan:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of middels een Whapp bericht aan 06-23638222.

 

Betaling kan contant of per pinbetaling.