In deze vijverbakken treft u diverse vissen aan. Ze lusten graag een korreltje voer van u.

Het water waar ze in zwemmen is van origine grondwater uit één van onze bronnen.

Nadeel van dit grondwater, wat ook gebruikt word voor de grotere dieren, is dat het ijzer bevat.

Op het moment dat het grondwater boven komt is het echt kraakhelder. Het bevat alleen heel veel ijzer. Maar zodra het in contact komt met zuurstof wordt het ijzer meteen roest en dat kleurt bruin. Je ziet op diverse plekken op dit park dus ook bruine plekken van de roest.

Het ijzer en het roest doet niets af aan de kwaliteit van het grondwater, het ziet er alleen gek uit en je zal nooit geen schone bakken krijgen.

In en rondom deze bakken zijn we aan het experimenteren om het water zuiver te krijgen en u tevens een nieuw landbouwsysteem te laten zien.

De bakken staan allemaal met elkaar in verbinding d.m.v. watervalletjes. Het water uit de laagste bak wordt in de plantenbak boven de hoogste bak gepompt. De planten en de hydrokorrels in deze bak zuiveren het water en door het druppelen komt er zuurstof in het water. In deze plantenbak stekken en kweken we planten die later op en rondom het park geplaatst gaan worden.

Via de watervalletjes valt het water in bakken die gevuld zijn met diverse oeverplanten, noemen ze ook wel halofyten. Deze planten zuiveren het water nog eens via hun wortels.

Er zit ook een overloopsysteem in wat er voor zorgt dat de greppels en poelen in de weide doorstroming krijgen maar er ook nieuw water toegevoegd wordt aan de bakken om de gewenste temperatuur te houden van het water. Dit gebeurt door een vlottersysteem, bij die vlotter ziet u dus bruinschuim (ijzer wat omslaat na roest).

Het kunstgras wat nu gebruikt is als afwerking zal moeten gaan begroeien met diverse plantjes en mossen.

Men noemt dit een aquapontics systeem wat in de landbouw ook wordt toegepast voor groente en eetbare vis.

Momenteel zie je in de vroege ochtend zelfs ijsvogeltjes boven de bakken vliegen die op zoek zijn na een klein visje.