Helaas zijn wij i.v.m. de diverse corona maatregelen nog niet open.

A. Wij weten het besmettingsniveau niet van mensen op dieren, denk bijvoorbeeld aan onze eekhoorns......

B. Wij moeten de hele dag "politie agentje "spelen om mensen uit elkaar te houden

C. Mochten wij volgens Handhaving B niet goed uitvoeren of bezoekers houden zich niet aan de regels krijgen wij een boete van € 4000,-

Alles bij elkaar vinden wij het risico te groot om nu open te gaan.

Als kinderboerderij hebben wij ambities. De ambitie voor duurzaamheid maar ook het vervullen van een sociale rol.

Wij willen op afzienbare tijd een aquapontics gaan aanleggen, speelgelegenheid waar waterkracht educatief wordt ingezet maar ook bijvoorbeeld fonteinfietsen.

Hiervoor is veel geld nodig..... en dat in de coronatijd.

Hiervoor hebben wij de fruitbomenactie bedacht. Onze natuur vraagt om uw hulp net als zoveel organisaties. Deze belangen willen wij samenbrengen in deze actie.

Als u een fruitboom koopt gaat daarvan een substantieel gedeelte na de club/vereniging/school waar de verkoper deel van uit maakt en een gedeelte na onze duurzaamheidsvoornemens.

Heeft u geen plek voor een perenboom dan kunt u toch mee doen. U koopt een boom en wij planten deze voor u op onze locatie en wellicht nog op andere plekken in de openbare ruimte die zich hiervoor lenen.

WAAROM deze perenboom:

Conference peer, Sappig, zoete bekende handpeer Rijptijd: eind september. Deze peer is tamelijk groot en heeft een goede smaak. Zelfbestuivend.

Naast vruchten hebben peren meerdere sierwaarden, frisgroen blad en bloesem in het voorjaar, gele tot oranjerode herfstkleuren (niet alle peren) en karaktervolle takken en stammen in de winter.

Insekten en vlinders zijn dol op de perenbloesem en natuurlijk de peren zelf. De distelvink (Puttertje) maakt graag zijn nest in de oksel van een stam.

Peren kunnen worden aangeplant in een boomgaard(je) of in de border, maar peren verlenen zich ook als gevelplant (fraai gezicht om een peer tegen de gevel van het huis of schuur aan te planten, maar ook aan de zuidkant tegen een tuinmuur).

Last van wespen! Plant een perenboom of een andere fruitboom in uw tuin, dan kunnen ze daar alles vinden wat ze nodig hebben en komen ze niet op uw terras.

Hoe verzorg je de perenboom?

  • Plant de boom zo snel mogelijk of zet ‘m tijdelijk in een emmer water;
  • Graaf een kuil zo diep als een emmer, en zorg dat de wortels de ruimte hebben;
  • Giet een emmer water in de kuil;
  • Plant de boom en gooi het gat weer dicht met losse grond en stamp licht aan (een beetje bodemverbeteraar met de grond vermengen kan zeker helpen);.

“De bomen zijn laagstam conference perenbomen. De boom wordt zo’n 3-3,5 meter hoog en kan zichzelf bestuiven. Dus we hopen dat iedereen kan genieten van lekkere peren, maar kunnen helaas niks beloven. Het kan ook zijn dat de boom in 2021 nog een beetje moet bijkomen en pas in 2022 peren geeft.”

Als kinderboerderij ervaren wij dat het voor eigenaren haast onmogelijk is om afstand te doen van boerderij huisdieren. Honden en katten is in onze gemeente wel goed geregeld en daar voorzien wij dus niet in.

 

Vaak denken mensen dat alle dieren zo maar in ons dierenbestand kunnen worden opgenomen en dat ze op de kinderboerdij kunnen blijven wonen. Helaas is dat niet mogelijk, o.a. vanwege dierziekten en mogelijke besmettingen maar ook vanwege de vele kosten die daar mee gemoeid zijn.

 

Nu klinkt het woord “afstand” heel onvriendelijk, maar soms is afscheid nemen van een dier beter dan het te houden voor het eigen gevoel.

 

Er kunnen veel situaties zijn om afscheid te nemen van een dier, te weinig tijd voor de verzorging en aandacht momenten, een verhuizing, het wegvallen van een maatje, te weinig financiële middelen, kinderen die bij de aanschaf super enthousiast waren maar andere interesses hebben gekregen, enz enz.

 

In die gevallen is het voor het welzijn van het dier beter dat er afstand wordt gedaan en er een nieuwe verzorger voor gezocht wordt.

 

Bij ons kunt u vanaf nu afstand doen van bijna al uw (landbouw)huisdieren.

Afstand doen van dieren kan dus om veel redenen. Wat de reden of de oorzaak is, dat is voor ons niet altijd van belang. Natuurlijk horen wij dat graag om te zorgen voor een goede herplaatsing. Het belangrijkste is dat uw dier hier zo min mogelijk schade van ondervind.

 

Wij zijn een steunpunt van de officiële dierenopvang en verzorgen de eerste opvang waar de dieren naar toe komen. Wij regelen de formaliteiten en informeren het officiële opvangcentrum dat uw dier(en) bij ons aanwezig zijn. 

Vanuit ons gaat uw dier na het definitieve opvangcentrum. Daar verblijft hij of zij tot het opvangcentrum een geschikt nieuw adres heeft gevonden. Dit gaat soms heel snel. Maar het kan zo ook maar eens een aantal jaren duren. Er is geen inslaap beleid. Dit houd in dat alle dieren mits ze gezond zijn en niet lijden gewoon in het opvang centrum verblijven tot er een geschikt nieuw adres voor deze dieren is gevonden. Alle dieren worden na ontvangst medisch gecontroleerd en in quarantaine gehouden, minimaal 2 weken. Daarna worden de dieren gepresenteerd op de Facebook pagina en zijn ze te herplaatsen.

 

Dit kost natuurlijk behoorlijk wat geld. Vandaar dat wij een standaard afstandstarief moeten vragen.

En om de herplaatsing laagdrempelig te houden kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in een nieuw dier tegen een vrijwillige bijdrage het dier opnemen in hun gezin.

Natuurlijk kan men niet zo maar langs komen en een dier naar wens uitzoeken.

De herplaatsing moet verantwoord zijn, Moet bij de nieuwe potentiele eigenaren passen en als dat allemaal klopt dan mag het dier naar zijn nieuwe thuis!

 

De kosten voor herplaatsing zijn:

Pluimvee, vogels en watervogels  € 14,00 per dier.

Knaagdieren, cavia en konijnen € 15,50 per dier.

Hoefdieren en groter in overleg, dit o.a. i.v.m. mogelijke I&R registratiekosten.

Voor honden en katten verwijzen wij u na het dierentehuis ‘s-Hertogenbosch

 

Voor meerdere dieren van dezelfde soort kunnen wij u een vrijblijvend voorstel doen.

 

Mocht u belangstelling hebben om afstand te doen van uw dier verzoeken wij u dit ons vooraf te berichten middels een mail aan:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of middels een Whapp bericht aan 06-23638222.

 

Betaling kan contant of per pinbetaling.